Съображения за сигурност по време на Digital4Burgas и Covid19

Как да продаваме повече?

Това е въпрос, на който всеки собственик на онлайн бизнес упорито търси отговор. Понякога въпреки усилията и стратегиите, които прилагате, продажбите не отговорят на очакванията. Причината за тези незадоволителни резултати са основни грешки, които често биват допуснати. В следващите редове сме подбрали 5 грешки, които ви пречат да продавате повече онлайн. Вижте кои са те и  проверете дали не сте допуснали някоя от тях.

Правите всичко сами

Една от често срещаните грешки е да правите всичко сами. Всеки, който се е захванал с онлайн търговия, знае, че отговорностите са много – от развиване на маркетингова стратегия, SEO, реклами, дизайн, през описание на продукти, изработването на лого, качване на продукти и т.н. Обективно погледнато е невъзможно един човек да се справя еднакво добре с всичко. Затова, потърсете опитни специалисти, които ще Ви предоставят качествени услуги. Да, ще Ви струва повече пари, но пък ще Ви спести време и  ще постигнете по-добри резултати.

Неубедително описание на продуктите

Описанието на продуктите е от съществено значение за осъществяване на продажба. Когато пазаруват онлайн, потребителите очакват продуктовото описание да отговори на всички въпроси, както би направил продавач консултантът във физически магазин. Липсата на основни характеристики на продукта, подвеждащата информация и нискокачествените изображения по-скоро биха отказали потенциалните клиенти да направят поръчка от Вашия онлайн магазин.

Не следите потребителското поведение

Днес разполагате с множество инструменти, които позволяват да проследите потребителското поведение на сайта. Използвайки ги, може да опознаете своите клиенти много по-добре: да разберете какво задържа вниманието им, кои страници разглеждат и дори кое ги спира да направят  поръчка. Анализът на тези данни ще Ви помогне да откриете пропуските си и да внесете съществени промени на сайта си. Ако Вие все още не използвате такъв инструмент, съветваме Ви да попълните този пропуск.

Предлагате огромен избор

Законът на Хик доказва, че колкото повече са възможни алтернативи, толкова по-дълго става времето за вземане на решение. Когато са онлайн, потребителите искат всичко да става бързо и лесно. Ако им предложите хиляди продукти, за тях ще отнеме твърде много време да сравнят всички по отделно, за да направят избор. Затова вие като търговец, трябва да се постараете да отличите част от тях, като например показвате най-продавани, най-нови, най-високо оценени и добавите филтри, които да сведат възможните опции до няколко. В противен случай, потребителят много по-трудно ще вземе решение и дори може да се откаже.

Усложнявате завършването на покупката

Често се случва потребителите да минат през всички стъпки, да добавят желаните продукти в кошницата и след това да се откажат. Причината е сложният процес по завършване на покупката. Ако изисквате от тях да направят регистрация, да попълнят безкраен списък с  информация, е силно вероятно да напуснат сайта Ви и да потърсят същия продукт при конкуренцията. Така че винаги мислете за удобството на клиента.

Ако искате да продавате успешно и да научите повече за актуалните тенденции в електронната търговия, посетете Годишната конференция за онлайн маркетинг и търговия – Digital4Plovdiv 2019 – 30 ноември – 1 декември. Четвъртото издание на събитието ще събере над 50 водещи специалисти с доказан опит. Те  ще представят реални казуси и ще ви дадат полезни съвети за развитието на вашия бизнес.

За всички наши приятели имаме и специална допълнителна отстъпка от 25% от цената. Ползвайте промокод при регистрация: SEOMAX25D4P (промокодът важи още 3 дни).

Повече информация за лекторите, програмата и билетите ще откриете на: https://digital4burgas.com/